• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Afdrukken

Algehele verborgen malaise in Krasnapolje

. Posted in Kindertehuis

Algehele verborgen malaise in Krasnopolje
De overheid normaliseerde de radioactieve waarden

Eric Duffels is projectleider kindertehuis (en alles wat daarmee samenhangt) voor Tsjerkin. Hij is deskundig op het gebied van hulpverlening vanwege zijn werk voor de RIAGG. Samen met zijn vrouw Mieke komt hij regelmatig in Krasnopolje. Het paar heeft intensief contact met de bevolking en weet zo ook goed wat er speelt. Eric en Mieke constateerden bij hun bezoek, afgelopen zomer, dat de ramp alleen maar groter wordt voor de bevolking……

 

door Mieke en Eric Duffels

 

De Wit Russische overheid heeft het officiële rampgebied van Tsjernobyl ingeperkt. Alleen gebieden waar het voor mensen al verboden was om te verblijven (de zogenaamde verboden zones) worden nu nog aangemerkt als rampgebied. Dit betekent dat de gebieden waar de mensen na de explosie van reactorvat 4 in Tsjernobyl heen zijn gegaan en waar extra financiële steun vanuit de overheid heen ging, nu als gebieden gezien worden waar het leven genormaliseerd is met de voor de mens aanvaardbare radioactieve stralingswaarden.

Afdrukken

Wasmachine met hindernissen

. Posted in Ziekenhuis

In mei 2007 heeft het ziekenhuis van Krasnopolje met geld van Tsjerkin een grote wasmachine (capaciteit 50 kg) aangeschaft. Tijdens een bezoek van Willem Vink en Herman Starink ruim een maand later stond de machine nog in de bekisting van het vervoer, en was hij dus nog niet in gebruik. Reden hiervoor was een grote renovatie van het ziekenhuis, die op dat moment volop bezig was en ongeveer tot in het najaar zou duren.

Vertalen

Dutch Belarusian English German Russian

Contact

Dhr. R.de Wilde
Secretaris Stichting Tsjerkin
Hendrick de Keyserlaan 2
7425 NH Deventer

tel: 0570-65 11 81
bankgegevens:
IBAN             NL50RABO0384553133
SWIFT/BIC    RABONL2U 

KvKnr. 41245122
RSIN 8030.31.130

Contactformulier

Sponsor

Boschland accountants en adviseurs verzorgt de jaarrekening van Stichting Tsjerkin

Koersen

Ons adoptiegebied Perkovitsji

Tsjerkin in Krasnopolje